De beste menstruatie apps om je cyclus mee te tracken

Menstrueren is niet altijd een pretje. Toch komen we helaas niet onder dit maandelijkse ongemak uit. Daarom kunnen we het beter maar een beetje leuk en gemakkelijk maken. In dit digitale tijdperk bestaan er ontelbare apps om alle aspecten van je leven mee te tracken, zo ook je menstruatie. Hieronder zetten we 3 handige menstruatie apps voor je op een rij.

3 menstruatie apps om je cyclus mee te tracken:

1. Flo

Menstruatie app Flo

App Store

Flo is een zeer gebruiksvriendelijke app die er mooi en overzichtelijk uitziet. De app helpt bij het bijhouden van je cyclus en kan precies voorspellen wanneer je volgende menstruatie zich aandient. Ook kun je zien wanneer je ovulatie plaatsvindt en wanneer je dus in je vruchtbare periode zit. Ideaal voor vrouwen die proberen zwanger te worden.

Wat de app extra leuk maakt, is dat hij nog veel meer kan tracken dan alleen je menstruatie. Je kunt bijvoorbeeld je gewicht, slaapduur en waterconsumptie invoeren en doelen stellen om je streefgewicht te bereiken, genoeg te slapen en meer water te drinken.


menstruatie appsRelated: 10 voordelen van de menstruatiecup


Je kunt ook per dag aangeven of je last hebt gehad van droogheid of spotting en of je alcohol hebt gedronken of seks hebt gehad. Ook kun je vastleggen hoe je stemming van die dag is geweest. De app kan zelfs gegevens importeren vanuit Fitbit, Google Fit of Health App (iOS).

Je kunt ook instellen dat je een herinnering krijgt als je ongesteld moet worden, je vruchtbaar bent of bijvoorbeeld een glas water moet drinken. Zeer handig!

In de ‘insights’ sectie kun je daarnaast mini-artikelen en feitjes over menstruatie lezen.

Flo kost €8,99 per maand, €35,99 voor een half jaar of €44,99 voor een jaar. Je kunt de app 30 dagen kosteloos uitproberen.

2. Clue

Menstruatie app Clue

App Store

Clue is door het American College of Obstetricians and Gynecologists’s Journal verkozen tot de beste gratis menstruatie- en ovulatie tracker.

De app houdt net zoals Flo precies bij hoe je cyclus verloopt en wanneer je ongesteld moet worden. Daarnaast geeft de app je in-depth informatie over de menstruatiecyclus, met daarbij medische en wetenschappelijke referenties.

De app geeft in de beschrijving in de App Store aan dat er geen bloemen, vlinders, eufemismen of roze in de app voorkomt. Best verfrissend!

Clue is gratis, maar je hebt de mogelijkheid te upgraden naar Clue Plus, waarbij je voor €0,83 per maand persoonlijke voorspellingen over bijvoorbeeld cravings, acné of hoofdpijn kunt krijgen.

Clue is beschikbaar voor iOS en Android. Er is een gratis versie & een Clue Plus versie. Deze kost €9,99 per maand, €39,99 voor een half jaar of €59,99 voor een jaar (in het laatste geval betaal je slechts €4,99 per maand).

3. Life – Period Tracker Calendar

Menstruatie app Life

App Store

De functies van Life beperken zich niet tot menstruatie alleen. Zoals de naam al doet vermoeden helpt Life je bij het bijhouden van zo’n beetje alle aspecten van je leven. Zo kun je je vruchtbaarheid, gewicht, slaapgewoonten, beweging, voeding en nog veel meer bijhouden. Voor deze speciale functies heb je wel één van de Premium versies nodig, die een paar euro kosten.

De voordelen van Life zijn dat de app geen advertenties bevat en dat je je niet hoeft aan te melden met een e-mailadres.

Alleen beschikbaar voor iOS. Gratis met extra functies in de Premium versies (verschillende prijzen).


menstruatie apps

Related: Hoe werkt een menstruatiecup precies?


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *