Ongesteld naar de sauna: 3 handige tips

Ongesteld zijn komt vaak niet goed uit, zeker niet als je van plan bent om naar de sauna te gaan. Toch is het heel goed mogelijk om tijdens je menstruatie een bezoekje aan de sauna te brengen. Hoe je dit het beste doet? Lees het in onderstaande 3 tips.

Ongesteld en sauna

1. Gebruik een menstruatiecup

We schreven eerder al een blog over zwemmen tijdens je menstruatie, waarin we zeiden dat de menstruatiecup het beste menstruatieproduct is om mee te gaan zwemmen. De menstruatiecup is daarnaast ook ideaal om te dragen als je naar de sauna gaat.

Een menstruatiecup is een cupje dat je in je vagina draagt als je ongesteld bent. Een menstruatiecup absorbeert je bloed niet, zoals een tampon, maar vangt je bloed op. Je kunt een cup tot wel 12 uur lang dragen, afhankelijk van de hevigheid van je menstruatie. Hierna leeg je de cup, spoel je hem schoon en kun je hem weer 12 uur lang dragen.

Practicups menstruatiecup

 

Voordelen van de menstruatiecup als je naar de sauna gaat:

  • Onzichtbaar: je draagt de cup in je vagina en hebt geen last van een uithangend touwtje.
  • Hygiënisch: een cup neemt in tegenstelling tot tampons geen zwemwater op (dit is vooral belangrijk als je naar een sauna gaat waar ook zwem- of bubbelbaden zijn). In zwemwater kunnen bacteriën zitten, wat het dragen van tampons minder hygiënisch maakt. Je dient tampons daarom ook na iedere zwembeurt te verschonen (zie het volgende voordeel).
  • Langdurige bescherming: omdat een menstruatiecup geen zwemwater absorbeert, kun je je cup laten zitten tot hij vol zit. In het gunstigste geval is dit 12 uur, tenzij je last hebt van een hevige vloed.
  • Duurzaam en goedkoop: je kunt één cup 10 jaar lang gebruiken.
  • Je kunt een cup ook dragen als je maar een beetje ongesteld bent of alleen last hebt van afscheiding. Het verwijderen van je cup zal hierbij niet schuren of pijn doen, zoals bij een tampon het geval is als hij niet vol zit.

TIP: Wil jij graag een menstruatiecup kopen? Ga dan voor Practicups waar je 2 maten voor de prijs van 1 geleverd krijgt. Zo kun je beide maten cups uitproberen.

Practicups menstruatiecup

 

2. Bezoek de sauna op een badkledingdag

Voel je je tijdens je menstruatie toch wat onzeker? Dan kun je overwegen om tijdens een badkledingdag naar de sauna te gaan. Je draagt dan natuurlijk gewoon je menstruatiecup, maar bent van onderen niet helemaal naakt. Hierdoor voel je je wellicht wat zekerder.

3. Luister naar je lichaam

Sommige vrouwen voelen zich tijdens hun menstruatie iets slapper dan normaal. Ben jij ongesteld en voel je je misselijk, duizelig of zwakjes? Blijf dan niet te lang in de sauna, maar geef je lichaam de tijd om af te koelen. Als je nergens last van hebt, doe dan waar je je fijn bij voelt. Luister vooral goed naar je lichaam.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *