Menstruatiecup kopen menstruatie cup

Menstruatiecup kopen: welke cup & waar koop je hem?

Zoals je misschien wel weet zijn menstruatiecups een gezonder en duurzamer alternatief voor tampons en maandverband. Ze worden daarom ook steeds populairder. Als je een menstruatiecup wilt kopen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Lees hieronder de belangrijke tips en bekijk waar je het best een menstruatiecup kunt kopen en welke menstruatiecup het beste is.

Waar moet je op letten?

Als je een menstruatiecup wilt kopen, is het belangrijk om te kijken welke cup het beste bij jouw lichaam past. Er bestaan vele merken cups, maar niet alle cups zijn geschikt voor jouw vagina. Bekende merken die in Nederland en België te koop zijn, zijn bijvoorbeeld Lunette, AllMatters,  Divacup, MeLuna en Practicups.

 

Het is echter niet slim om te gaan voor de eerste de beste cup die je tegenkomt of voor een merkloze, goedkope menstruatiecup te kiezen. Het kan namelijk zijn dat die betreffende cup ongeschikt voor jou is.

Hieronder vatten we kort samen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een menstruatiecup:

 • Vorm: menstruatiecups bestaan in verschillende vormen. Ga je net als de meeste vrouwen voor de klassieke vorm (het wijnglas of eierdopje)? Of past een cup in de vorm van een bel of een opvouwbare cup beter bij jou?
 • Materiaal: meestel zijn menstruatiecups gemaakt van medische siliconen, maar er bestaan ook cups van rubber en TPE. Houd bij de aanschaf van een cup rekening met eventuele allergieën. Tip: medische siliconen zijn anti-allergeen en dus geschikt voor iedereen.
 • Steeltje: wil je wel of geen steeltje, en zo ja: wat voor steeltje?
 • Rand: er zijn cups met dikke randen, dunne randen of juist helemaal geen rand. Een cup met een rand zal minder snel naar beneden zakken. Een dikke rand kan daarentegen ietwat oncomfortabel zijn.
 • Maat: de maat hangt vaak samen met je bouw en de hevigheid van je menstruatie.
 • Lengte: de lengte van de cup is vooral van belang als je een laaghangende of juist hoge baarmoedermond hebt. Houd hier dus rekening mee.
 • Kleur: ga je voor natuurlijk (ofwel een transparante cup) of wil je liever een kleurtje?
 • Hardheid: de ideale hardheid van jouw cup heeft te maken met je bekkenbodemspieren. Zachte cups zijn voor de meeste vrouwen geschikt, terwijl harde cups vaak alleen gebruikt kunnen worden door vrouwen met een zeer hoge spierspanning in de bekkenbodemspieren.
 • Afwerking: matte cups hebben vaak een zijdezachte finish, terwijl transparantere cups wat plakkeriger zijn.

  Meer keuzehulp nodig? Klik hier!

Waarom Practicups?

Wij vinden Practicups natuurlijk de beste cup! En niet zonder rede. Practicups zijn gemaakt van 100% medische siliconen en daarnaast ontzettend zacht en zeer comfortabel. Je zult de cup daarom niet voelen tijdens het dragen ervan. De vorm van de cup zorgt ervoor dat deze voor de meeste mensen gemakkelijk is om in te brengen en comfortabel om te dragen.

Het allerbelangrijkste voordeel van de Practicups menstruatiecups is misschien wel dat je twee maten ontvangt voor de prijs van één ontvangt. Zo hoef je dus nooit te zoeken naar de juiste maat. Hiermee kun je een hoop euro’s besparen.

Practicups menstruatiecup twee maten

 

Waar een menstruatiecup kopen?

Heb jij besloten welke menstruatiecup de beste cup voor jou is? Dan ben je klaar om over te gaan tot de aankoop.

Wij raden aan een menstruatiecup online te kopen in plaats van in de winkel. Er zijn namelijk weinig fysieke winkels die menstruatiecups op voorraad hebben. De kans is daarom erg klein dat je bij de dichtstbijzijnde Kruidvat, Etos of apotheek precies jouw ideale menstruatiecup zult vinden. Op Bol.com worden bijna alle cups worden aangeboden. Het is dus slim om daar een kijkje te nemen.

Tip:

Kijk goed of er positieve reviews door klanten zijn achtergelaten. Kies voor een merk met een gemiddelde van 4 of 5 sterren.

 

Menstruatiecup kopen

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.