Over ons - Practicups Menstruatiecups

Hi! Leuk dat je een kijkje neemt op de website van Practicups. Zoals ons, ben je waarschijnlijk bezig met duurzaamheid en gezondheid. Je kunt op veel verschillende manieren je leven verduurzamen (voeding, wonen), maar hoe mooi is het als je ook iets goeds voor je lijf kunt doen? 

Op zowel het gebied als vervuiling (denk aan tampons + het plastic waarin ze gewikkeld zitten), als op het gebied van gezondheid is een menstruatiecup interessant. Opzoek naar de meest comfortabele menstruatiecup, besloten we het heft in eigen handen te nemen en een superflexibele cup te creëren in twee maten: Practicups.

De zoektocht naar de perfecte cup is niet makkelijk, en voor iedereen anders. Dit hangt af van zowel de hoogte van je baarmoedermond, je bouw, leeftijd, de sterkte van je bekkenbodemspieren en of je kinderen hebt. Hoewel Practicups voor veel mensen comfortabel is, werkt en niet lekt, kan het zijn dat een stevigere cup of een cup met een andere vorm beter bij jouw lichaam past. De overstap naar een menstruatiecup kost dus even wat testtijd. Maar trust me, zodra je jouw cup gevonden hebt, ga je nooit meer terug naar tampons

We hopen zoveel mogelijk mensen te kunnen informeren over het gebruik van duurzame menstruatieproducten.

Op deze website vind je daarom niet alleen informatie over menstruatiecups, maar ook over bijvoorbeeld menstruatie ondergoed en gezondheidsthema's. 

Je kunt ons ook altijd per mail bereiken voor vragen waar je het antwoord niet kunt terugvinden op de website.

Practicups

Hieronder nog even een aantal van onze argumenten om nooit meer iets anders te gebruiken dan menstruatiecups:

  • Practicups zijn flexibel en zacht. Dit maakt ze extra comfortabel. Je voelt de cup niet zitten!
  • Geen chemicaliën in je lichaam. Practicups zijn gemaakt van medische siliconen en BPA-vrij.
  • Je kunt Practicups tot 12 uur inlaten en dat is extra fijn op bijvoorbeeld de lichte dagen van je menstruatie.
  • Je ziet het bloed dat je verliest en dat klinkt misschien niet zo fris, maar dit is wel jouw lichaam en het is belangrijk om je menstruatie te kunnen monitoren. 
  • Geen afval. Practicups gaan jaren mee (en dus ook veel goedkoper!).
  • Nooit stress of je nog wel een tampon in je tas hebt. Practicups gooi je in je handtas/rugzak en heb je altijd bij je.

Heb je vragen over menstruatiecups of wil je met ons samenwerken? Let's connect!

 

 

Contact form

Je kunt ons ook mailen: info@practicups.nl