Our Story

De menstruatiecup bestaat al sinds de jaren 30, maar erg populair is deze nooit geworden. Tot nu! We leven in een tijd waar duurzaamheid steeds een belangrijkere rol gaat spelen, maar waarin we ook veel aandacht besteden aan gelijkheid.

Onderwerpen als menstruatie armoede, milieuvervuiling en mensenrechten zorgen ervoor dat we steeds een stap verder komen en het gesprek aangaan. Hierdoor praten we ook steeds meer over gezondere en betere alternatieven voor ons lichaam. 

Het vergt misschien wat moed om een cup te gaan proberen... Is dat niet onhandig? Wordt het geen geknoei en is het wel hygiënisch? Maar na wat oefenen, stappen de meeste mensen nooit meer over op iets anders dan een menstruatiecup.

Toen wij eenmaal overtuigd waren van de menstruatiecup, zochten we een zachte cup, die makkelijk in te brengen is en die je niet voelt zitten. Dat bleek nog niet zo makkelijk te vinden en zo is Practicups ontstaan!

Practicups menstruatiecups zijn gemaakt van 100% medische siliconen. Hierdoor behouden ze het biologisch evenwicht van de vagina. Omdat het materiaal zeer zacht en flexibel is, voel je de cup niet zitten tijdens het dragen ervan. Daarnaast kun je zonder problemen slapen, sporten en zwemmen zonder door te lekken.

Practicups menstruatiecups

Hieronder nog even een aantal van onze argumenten om nooit meer iets anders te gebruiken dan menstruatiecups:

  • Practicups zijn flexibel en zacht. Dit maakt ze extra comfortabel. Je voelt de cup niet zitten!
  • Geen chemicaliën in je lichaam. Practicups zijn gemaakt van medische siliconen en BPA-vrij.
  • Je kunt Practicups tot 12 uur inlaten en dat is extra fijn op bijvoorbeeld de lichte dagen van je menstruatie.
  • Je ziet het bloed dat je verliest en dat klinkt misschien niet zo fris, maar dit is wel jouw lichaam en het is belangrijk om je menstruatie te kunnen monitoren. 
  • Geen afval. Practicups gaan jaren mee (en dus ook veel goedkoper!).
  • Nooit stress of je nog wel een tampon in je tas hebt. Practicups gooi je in je handtas en heb je altijd bij je.

Heb je vragen over menstruatiecups of wil je met ons samenwerken? Let's connect!

 

Practicups

 

Ons contactformulier is nog niet helemaal klaar. In de tussentijd kun je ons altijd bereiken via e-mail:

info@practicups.nl

Vragen? Let's connect!