sporten tijdens menstruatie ongesteld sport zwemmen

Sporten tijdens je menstruatie (met een menstruatiecup)

Sporten tijdens je menstruatie? Dat kan! Je hoeft niet stil te zitten tijdens je menstruatieperiode en mag gewoon sporten. Het helpt je zelfs van een aantal menstruatieklachten af (tijdelijk dan hé).

Je motivatie om een marathon te lopen is misschien wat minder als je ongesteld bent, maar sporten kent natuurlijk veel vormen. Een lange wandeling of een paar baantjes trekken, kan al een verschil maken.

Als je sport, maakt je lichaam namelijk endorfine aan. Endorfine is een hormoon dat zorgt voor een geluksgevoel. Je ervaart hierdoor minder pijn en stress, en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen tijdens je menstruatie.

Een menstruatiecup dragen tijdens het sporten

Vraag je je af of je een menstruatiecup kunt dragen tijdens het sporten? Het antwoord is 'JA!'. Menstruatiecups kun je dragen tijdens het sporten (ook in het zwembad).

Ze buigen mee met jouw bewegingen waardoor je de cup niet voelt. Daarnaast zuigt een menstruatiecup zich vacuüm. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een lekkage.

Omdat menstruatiecups over het algemeen gemaakt zijn van medische siliconen, mag je deze tot 12 uur lang inhouden en dat is ideaal op de lichte dagen van je menstruatie.

Mocht je het toch niet helemaal vertrouwen, dan kun je de cup combineren met het gebruik van menstruatie ondergoed. Zo weet je zeker dat je optimaal beschermt bent tijdens het sporten.

zwemmen menstruatiecup menstruatie ondergoed sport

Je menstruatie hoeft je niet te beperken. Qua sporten mag en kan dus alles tijdens je menstruatieperiode. Het is een kwestie van proberen welke sport  het beste voelt en hoeveel inspanning je kunt leveren. Daarnaast is het belangrijk te kijken welk menstruatieproduct daar het beste bij past.

 Practicups bestellen online 2 maten

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.