menstruatiecup Practicups period cup duurzaam

Wat is een menstruatiecup? Alternatief voor tampons en maandverband

Een menstruatiecup is een gezonder, milieuvriendelijker en goedkoper alternatief voor tampons en maandverband. Je draagt een menstruatiecup in je vagina tijdens je menstruatie. Een cup vangt het menstruatiebloed op in plaats van het te absorberen. Je kunt een cup maximaal 12 uur dragen. Daarna leeg je hem eenvoudig in het toilet. 

Onze Practicups menstruatiecups zijn gemaakt van 100% medische siliconen. Hierdoor behouden ze het biologisch evenwicht van de vagina. Omdat het materiaal zeer zacht en flexibel is, voel je de cup niet zitten tijdens het dragen ervan. Daarnaast kun je zonder problemen slapen, sporten en zwemmen zonder door te lekken.

Alle voordelen van Practicups op een rij:

  • Gezonder: vrij van chemicaliën

Tampons en maandverband bevatten vervelende chemicaliën, zoals dioxinen (gerelateerd aan PID en endometriose), residuen van bestrijdingsmiddelen, bleekmiddelen, furanen en geurstoffen. 

Deze stoffen kunnen via je vagina je lichaam binnendringen, wat erg ongezond is. Fabrikanten zijn echter niet verplicht om deze stoffen op de verpakking te vermelden. Vaak zijn consumenten zich daarom niet bewust van de risico’s die zij lopen.

Onze menstruatiecups bestaan uit 100% medische siliconen en 0% chemicaliën. Ze zijn daarom compleet veilig om te gebruiken. Ook zijn de cups hypoallergeen. Ze lokken hierdoor geen allergische reacties uit. 

Het lichaamsvriendelijke materiaal zorgt ervoor dat menstruatiecups je vaginale weefsel in perfecte conditie houden. Ze drogen je niet uit en voorkomen nare geurtjes en irritaties. Daarnaast zijn menstruatiecups in tegenstelling tot tampons niet gerelateerd aan het Toxic Shock Syndrome (tamponziekte).

  • Ultiem draagcomfort

Het flexibele materiaal van Practicups past zich zonder problemen aan je lichaam aan. Je voelt de cup daarom niet zitten. Daarnaast hoef je geen lompe bikinibroekjes of broeken meer aan om je maandverband of tampontouwtje te maskeren.

  • Totale vrijheid

Met de menstruatiecup kun je alles doen wat je altijd doet: slapen, sporten en zwemmen zijn geen enkel probleem. Indien de cup correct is ingebracht, is de kans op lekken nihil.

 Practicups menstruatiecups

  • Goedkoper

1 menstruatiecup gaat jaren mee. Je kunt een cup keer op keer opnieuw gebruiken, zonder elke maand opnieuw geld uit te geven aan tampons of maandverband. Een interessant feitje: 1 cup bespaart je de aankoop van wel honderden tampons!

Daarnaast hoef je nooit meer bang te zijn dat je voorraad opraakt en of je wel genoeg plek in je koffer hebt als je op reis gaat.

  • Beter voor het milieu

Een menstruatiecup gaat jaren mee. Dat maatk de cup zeer milieuvriendelijk. Maandverband en tampons creëren maandelijks niet alleen veel afval, maar belasten ook door de productie en het vervoer het milieu in hoge mate.

  • Tot wel 12 uur bescherming

Je Practicups menstruatiecup neemt 3 tot 5 keer meer menstruatiebloed op dan de gemiddelde tampon of maandverband. Dat betekent dat je tot wel 12 uur beschermd bent. Je kunt dus een hele dag doen wat jij wilt zonder je zorgen te maken over het verschonen van je cup.

  • 2 maten: past altijd

Omdat het vaak lastig is om van een afstandje te bepalen welke maat voor jou het fijnste is, sturen wij je meteen beide maten menstruatiecups op voor de prijs van 1:

  • Maat 1: kan 25 ml bloed opvangen
  • Maat 2: kan 30 ml bloed opvangen

Practicups menstruatiecups 2 maten

 

Het hangt voornamelijk af van de hevigheid van je menstruatie welke cup voor jou het fijnste is. De diameter van beide cups verschilt erg weinig. Daarom zullen de meeste vrouwen beide maten passen, tenzij er sprake is van gynaecologische problemen (zoals verzakkingen van de baarmoeder).

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.