menstruatie ondergoed de voordelen en nadelen ervaringen recensies reviews

Menstruatieondergoed: de voordelen en nadelen op een rijtje

Zoals elk product heeft ook menstruatieondergoed zijn voordelen en nadelen. Menstruatieondergoed is de afgelopen jaren gestegen in populariteit en dat betekent ook dat er steeds meer recensies en ervaringen gedeeld worden. We hebben de meest genoemde voor- en nadelen uit die recensies voor je op een rijtje gezet.

Ervaringen

Op internet zijn vele ervaringen van vrouwen met menstruatieondergoed te vinden. Vooral het duurzame aspect en het feit dat ze comfortabel zijn wordt door veel vrouwen positief bevonden. Toch zijn er ook wat negatieve punten, bijvoorbeeld dat de slips prijzig zijn en dat het verschonen niet altijd eenvoudig is als je onderweg bent. Daarnaast kunnen ze wat viezig aanvoelen als je geen mogelijkheid hebt om je te verschonen.

Wat zijn nou eigenlijk de grootste voordelen van menstruatieondergoed?

Comfortabel
Menstruatieondergoed is vaak gemaakt van katoen en elastaan waardoor het  zacht aanvoelt en meerekt met de vorm van het lichaam. Daarnaast is het vaak ademend, dit voelt fijner aan dan bijvoorbeeld maandverband, wat misschien broeieriger wordt.

Lichaamsvriendelijk
Menstruatieondergoed vind je in allerlei maten en vormen. Zo zijn ze er in string vorm, maar ook als hipster of met een hoge taille. Voor ieder wat wils.

Duurzaam
Je kunt menstruatieondergoed gewoon wassen en hergebruiken. Hierdoor is het een stuk duurzamer dan maandverband of tampons.

Ideaal om te gebruiken in combinatie met (bijvoorbeeld) de menstruatiecup
Op zware dagen van je menstruatie zoek je soms misschien extra bescherming. Menstruatieondergoed kun je goed gebruiken in combinatie met een menstruatiecup. Zo gebruik je twee duurzame producten die beide comfortabel aanvoelen.

En wat zijn dan de nadelen van menstruatieondergoed?

Wassen na ieder gebruik
Na ieder gebruik moet menstruatieondergoed gewassen worden. Dit betekent dat je zeker een aantal stuks nodig hebt of regelmatig een wasje moet draaien tijdens je menstruatie.

Lastiger verschonen als je onderweg bent.
Het wisselen van je ondergoed is natuurlijk niet ideaal als je op pad bent. Je moet in ieder geval zorgen dat je een opbergzakje mee hebt en een extra paar ondergoed.

Je draagt het menstruatiebloed met je mee in je slipje totdat je jezelf kunt verschonen.
Dit is misschien meer een mentale drempel, maar je bloedverlies blijft in het ondergoed zitten totdat je deze wisselt. Sommige vrouwen ervaren een een psychologische drempel omdat ze bang zijn door te lekken zonder ‘regulier’ menstruatieproduct.

Investering om een voorraadje aan te leggen.
Je zult er toch meer dan één nodig hebben tijdens je menstruatie. Een kleine investering dus, maar dan heb je ze wel voor een aantal jaar.

Niet geschikt om mee te zwemmen.
Hoewel er inmiddels ook menstruatieondergoed op de markt is om mee te zwemmen, kan dit niet met normaal menstruatie ondergoed. Je zult tijdens het zwemmen dus een ander product moeten gebruiken (speciaal zwemondergoed voor tijdens je menstruatie, een tampon of menstruatiecup).

Opzoek naar menstruatie zwemkleding? Kijk dan eens op de website van Modibodi. Modibodi heeft leuke mesntruatie bikini's en zwempakken. Ook voor de jongste menstrueerders.

Meer weten over het gebruik van menstruatie ondergoed

Menstruatiecup kopen 2 maten Practicups

    Terug naar blog

    Reactie plaatsen

    Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.