Menstruatiecup stinkt

Menstruatiecup: mijn menstruatiecup stinkt. Oorzaken en tips!

Fijn, zo'n duurzaam product dat je na gebruik schoonmaakt, opbergt en weer opnieuw kunt gebruiken. Maar met zo'n herbruikbaar product komen natuurlijk ook nieuwe uitdagingen. Zo kan het zijn dat na enige tijd, je menstruatiecup verkleurt of een raar geurtje krijgt. Hier zijn verschillende oorzaken voor aan te wijzen:

  • Je hebt je cup niet goed genoeg schoongemaakt.
  • Je hebt je cup gewassen met agressieve reinigingsproducten die het materiaal hebben aangetast
  • Je hebt je cup langer ingelaten dan de maximale aanbevolen tijd.
  • Je hebt de cup opgeborgen toen hij nog vochtig was, of op een plek die niet goed ventileert, zoals een afgesloten bak of zakje. 
  • Je kampt met een vaginale infectie. Dit kan een vervelende geur veroorzaken die vaak een beetje muf of vissig is. Ga bij het vermoeden van een vaginale infectie altijd langs de huisarts, ook als je verder geen andere symptomen hebt.

Lees hier wat je kunt doen om een nare geur tijdens je menstruatie te verminderen.

Hoe kom je van de vreemde geur af?

Om van de onprettige geur af te komen, is het nodig om je cup een grondige reiniging te geven. Zorg daarnaast dat je je cup vanaf nu op tijd leegt en grondig schoonmaakt (zonder het gebruik van agressieve reinigingsproducten).

Ruikt je cup na deze grondige reiniging nog steeds? Dan is de geur waarschijnlijk niet meer te verwijderen.

Na iedere menstruatie

Het is noodzakelijk om je menstruatiecup na iedere menstruatie opnieuw te steriliseren. Berg je cup hierna op in een katoenen zakje. Gebruik geen niet-ademende zakjes of bakjes. Je cup is dan klaar voor gebruik voor je volgende menstruatie.

 

Menstruatiecup Period cup Practicups 2 maten 2 two sizes

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.